perjantai 8. toukokuuta 2015

Reunakiveys vanhaan kukkapenkkiin


Lähtötilanne oli aika heikko. Edellisen asukkaan laittamat muoviset reunusnauhat olivat nousseet roudan mukana ylös ja repeilleet. Nurmikko läheni uhkaavasti kukkapenkkiä. En yrittänytkään tunkea niitä takaisin, vaan otin ne kokonaan pois.

Sen jälkeen poistin kymmenisen senttiä nurmikkoa penkin reunalta, hain luonnonkiviä ja multaa ja tein perennapenkkiin reunuksen luonnonkivistä. Kukkapenkki näytti heti paljon siistimmältä ja ryhdikkäämmältä.

Jo viime keväänä penkissä kukki tulppaaneja, ja syksyllä istutin niitä lisää.Myös uudet sipulit ovat lähteneet hienosti kasvuun. Penkissä on vielä aukkopaikkoja, joten syksyllä pitää hankkia lisää kukkasipuleita.


4 kommenttia:

 1. Luonnonkivireunus on ehdottomasti kivempi, kuin muoviset reunat :) Minä olen myös laittanut noin, ainoa miinus tuossa on se, että ruoho meinaa kasvaa noihin väleihin ja ruohonleikkurilla ei pääse leikkaamaan, joten ruohosaksilla saa napsutella ihan kivasti. Jotkut laittavatkin tuohon eteen vielä sorareunuksen, jotta ruohonleikkuu helpottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kitkettävää ei muuten ole paljoa, joten jaksanee nipsutella tuosta reunat!

   Poista
 2. Kivireunuksessa on juurikin tuo edellä mainittu huno puoli. Itselläni on samanlaiset ja hermot menee nurmikkoa ajaessa, kun ei pääse tarpeeksi lähelle ruohonleikkurilla. Näyttää kyllä kauniilta ja siistiltä uutena, mutta heinäkuussa varmaan totuus paljastuu.

  Onnea kuitenkin pihanlaittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, varmaan jokainen vaihtoehto tuottaa vähän hommia.

   Poista

Jätä viesti!