lauantai 13. kesäkuuta 2015

Aune muutti meille

 

Tästä se taas lähti: istutuspuuhat! Sain valita syntympäivälahjaksi jotakin puutarhamyymälästä. Koska olin jo hankkinut haaveilemani omenapuun, päädyin päärynäpuuhun.

Olen kevään mittaan lueskellut päärynälajikkeista ja tohtorin päärynä ja aune olivat mielestäni sopivimmat meille. Tällä kertaa ostopaikaksi valikoitui HongKong, koska olimme muilla asioilla liikkeen lähellä. Ainoana päärynälajikkeena myynnissä oli aune!



Itsepölytteinen suomalainen herkkulajike. Hedelmä on keskikokoinen tai pienehkö, pyöreähkö, pitkäkantainen, aurinkoisina kesinä toispuoleisesti punaväritteinen. Maku on päärynöille tyypillisesti miedon makea. Täysin kypsä, hyväntuoksuinen ja pehmeämaltoinen hedelmä kestää varastointia kaksi viikkoa. Sato kypsyy syyskuun alkupuolella. Hillittykasvuinen, pienehkö puu saavuttaa varhain satoiän. Lajike on peräisin Pälkäneeltä Hämeestä ja menestyy Etelä-Suomessa vyöhykkeillä I–III. Lähde: Harviala



Toivon aunelle menestystä ja pitkää ikää! Ainakin lajike on alunperin kotoisin kohtuullisen läheltä asuinpaikkaamme, joten olosuhteiden pitäisi olla sopivat.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!