sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Lavakasvimaan lähtölaukaus

Vappuaattona meinasi iskeä epätoivo. Muualla Suomessa nautittiin kauniista kevätsäästä, mutta täällä oli kaatosade, joka kesti koko päivän. Pihahommiin ei ollut asiaa. Tänään onneksi aurinko paistoi, joten sain lavakasvimaaprojektin liikkeelle.

Entisen koiratarhan paikalla piti keksiä jotain. Pyörittelin vaihtoehtoja ja päädyin lavakasvimaahan. 8x4 metrin alueella on valmiina sorapohja, joten kasvimaa syntyy toivottavasti helposti suodatinkankaan ja lavakaulusten avulla. Laskin, että alueelle mahtuu järkevästi kuusi lavaa, kauluksia tulee vaihdellen 1-3 päällekkäin.

Biltema on huomannut lavakaulusviljelyn suosion, kesäkuvaston kannessa mainostettiin näkyvästi lavakauluksia. Hinta on edullisin löytämäni, kaulukset maksavat 9,90 kappale, joten kävin hakemassa omani Biltemasta. Jos käytte lavakaulusostoksilla Biltemassa, kannattaa olla tarkkana, ettei kanna kotiin valmiiksi halkeilleita versioita, niitäkin näkyi joukossa olevan.

Koska toivon kaulusten kestävän, päätin käsitellä ne Osmo Colorin EcoGarden-suojaöljyllä. Sävyksi valikoitui hiili. 0,75 litran purkki riitti vain 7 kaulukseen, joten joudun käymään vielä rautakaupassa ostamassa toisen purkillisen, ennen kuin saan projektia eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!