torstai 7. huhtikuuta 2016

Puutarhamyymälät netissä - muutama vinkki

Ostan tuotteita sujuvasti verkosta, mutta kun haluan palvelua, menen myymälään. Näin on myös puutarhamyymälöiden kohdalla. 

Aloitteleva puutarhuri nimittäin tarvitsee apua, kun pää surisee kysymyksitä. Miten jokin tietty kasvi istutetaan? Mikä sopii aurinkoiselle paikalle? Mitkä perennat viihtyvät vierekkäin? Yleensä puutarhamyymälästä löytyy apua ja samalla voi ihailla malli-istutuksia.

Keväällä, ennen myymälöiden aukeamista selailen verkkokauppoja ja teen suunnitelmia. Kotimaisten puutarhojen verkkokaupat eivät valitettavasti ole kovin innovatiivisia. Parhaiten tässä on mielestäni onnistunut Vihepeukalot, joilta löytyy muun muassa kattavasti hoito-ohjeita, vaihtuvia tarjouksia ja valmiiksi koottuja perennayhdistelmiä.

Miten puutarhojen verkkokauppoja sitten pitäisi parantaa? Tarjoan muutaman vinkin. Hyvät kuvat ja selkeät kuvaukset tekevät jo paljon. Toimiva haku ja responsiivisuus ovat tätä päivää. Monen puutarhablogin visuaalinen ilme on moderni, kun verkkokaupoissa vielä eletään menneellä vuosikymmenellä.

Kun perusasiat on saatu kuntoon, seuraava askel on luoda toimivat suodatukset: näin ostaja löytää yhdellä klikkauksella vaikkapa pinkit kukat, puolivarjossa viihtyvät kasvit tai alkukesän kukkijat. Aloitteleva puutarhuri kiittää ja kokeneempikin saa hyvän palvelukokemuksen.

Toki tämä vaatii hieman työtä, mutta kun rinnalla ryhtyy suosittelemaan ostoskoriin klikattujen kanssa sopivia kaveja, voi asiakas innostua klikkailemaan vielä pari perennaa. 

Verkko-osaaminen on vielä suomalaisissa puutarhoissa sillä tasolla, että hakukoneoptimointiin ja sosiaalisen median koulutukseen sijoitetut eurot poikivat varmasti itsensä takaisin.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyviä ideoita sulla. Juuri noita asioita itsekkin kaipaan kun tilaan verkosta.
    Olen sun blogissa luultavasti eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista

Jätä viesti!